onsdag den 10. august 2011

Ud og cykle med The Smiths

Hvis du nu blev bedt om at nævne bare tre ting, som cykling og rock 'n' roll har tilfælles, ville du - gætter jeg - med stor sandsynlighed få blanke øjne og kigge ud ad vinduet i håbet om, at svaret blafrer i vinden. Efter at have tænkt et stykke tid ville du med stor sandsynlighed nå frem til følgende konklusion: Cykling og rock 'n' roll er som dag og nat. Okay, måske ville du nævne Kraftwerks Tour de France som et vellykket gadekryds mellem 'rock' og pedalkraft, men det ville primært være for at illustrere, at Düsseldorf-gruppens hit har stor lighed med tysk grammatik, når det kommer til det med undtagelserne...

Det kan også tænkes, at du ville fremhæve musikvideoen til The Smiths' Stop Me If You've Heard This One Before. I videoen ser vi gruppens forsanger, Morrissey, cykle rundt sammen med et team af unge mænd, der af ydre minder mistænkeligt meget om forsangeren selv (tykke retrobriller, som er kommet på mode igen i 00'erne, og højt opsat hår, som nærmest er blevet en signatur på den særegne sanger).

Nummeret er fra gruppens sidste pladeudgivelse, Strangeways, Here We Come (1987), og jeg gætter på, at gruppen må have været på kanten af opløsning - eller nedlagt sig selv helt - under filmoptagelserne, eftersom de resterende medlemmer af det britiske indieband er fraværende i videoen. Jeg vil hverken snakke sangen eller videoen ihjel i dette essay, men kun opfordre til at hente cyklerne frem og tage på sightseeing i Manchester med Morrissey! 

http://www.youtube.com/watch?v=naos7it_bl0&feature=relmfu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar